Svenske stjärntränarens succé på Vincennes – ”Chockad att han vann”

Vilken succé för Robert Bergh i Paris.
Hans fyraåring
Mindyourvalue W.F. tog en klar seger på Vincennes.
– Jag är faktiskt chockad att han ändå kunde vinna. Det där ska bara inte kunna gå, säger Bergh till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Robert Bergh blev av med stjärnan Diamanten för en tid sedan, men i onsdags hade tränaren all anledning att jubla. Hans Mindyourvalue W.F. tog en överlägsen seger i ett fyraåringslopp på Vincennes.
– Hästen var inblandad i körning hela vägen, så jag är faktiskt chockad att han ändå kunde vinna. Det där ska bara inte kunna gå, säger Bergh till Travronden.

Vinsten är ännu mer överraskande med tanke på att hästen endast vunnit ett enda lopp tidigare i karriären.
– Han har stökat på och galopperat väldigt mycket i Sverige, men i ljusa stunder ändå visat hög kapacitet. Nu beslöt vi oss för att satsa på det där montéloppet i Frankrike den 25 november och utrustade hästen med en lång och hård käk samt skygglappar. Det visade sig också i loppet att hästen trivdes ypperligt i monté och speciellt att få springa på Vincennes. Han fick tävla med samma utrustning även i dagens sulkylopp, säger Bergh.

Fyraåringen har på
sina två starter inom fem dagar i Paris tjänat 700 000 kronor.
– Mindyourvalue W.F. myser verkligen när han får vara på den stora Vincennes-banan. Han blir mycket mera avslappnad och harmonisk och då kan han också få ut sin kapacitet. Eftersom hästen är valack får vi inte vara med i Criterium Continental, utan han åker nu hem till Sverige igen. Planen är att bara träna på och därefter återkomma till Paris i mitten av januari, då hästen har ett lämpligt montélopp igen, säger Bergh till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!