Svenske succétränaren köper fransk miljonhäst

Canari Match och Daniel Redén har blivit en succé ihop.
Nu köper Solvallatränaren ännu en fransk stjärnhäst – Caid Griff, som sprungit in över fyra miljoner kronor.
– 
Han har varit med och fajtats mot de bästa i Frankrike, säger Redén till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

Daniel Redén och Stall Zet var i Frankrike i vintras och framgångarna lät inte vänta på sig. De hade till exempel fyra hästar till start i Prix d´Amérique.

Vistelsen i Frankrike renderade även i ett köp. De köpte Canari Match, som har skördat stora framgångar med Daniel Redén. Nu har Redén och Stall Zet köpt en ny fransk topphäst – nämligen Caid Griff.
– Vi börjar titta mer i Frankrike, vi var där förra året och vi måste börja satsa där också, och då måste vi ha lite franska hästar. Den här har visat sig duga i högsta klassen och han är bara fem år, de franska hästarna brukar kunna utvecklas och bli bättre ju äldre de blir, säger Daniel Redén.

Caid Griff har så här långt i karriären sprungit in över fyra miljoner kronor. Den femårige hingsten kommer närmast från den framgångsrike tränaren Sébastien Guarato.
– En väldigt intressant häst, tycker jag. Han har varit med och fajtats mot de bästa i Frankrike och gjort det väldigt bra, sedan får vi se hur han anpassar sig här, och det ska bli intressant att testa honom, säger Redén till Trav365.

Redéns senaste stjärnskott landar i Sverige i början på nästa vecka, men planen är att han ska tillbaka till Frankrike om några månader.
– Tanken är förhoppningsvis att han ska tillbaka till Frankrike i vinter, det är en fransk häst som har mycket bra lopp där nere, men jag både tror och hoppas att han ska passa även här hemma, säger Redén.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!