Takter efter missen: ”Man skäms som en hund”

Johnny Takter trodde det var kvällstrav på Jägersro, men det var det inte.
Det var lunchtrav – och därmed missade stjärnkusken tävlingarna.
– Man skäms som en hund. Jag trodde grabben drev med mig först, säger han till Trav365.

Under onsdagens lunchtrav skulle Johnny Takter har kört fem av de nio loppen, men 59-åringen missade tävlingarna. Anledningen: Han trodde det var lunchtrav.
– Det ligger enbart hos mig det här, jag frågade en bekant till mig som jag litar på och han sa att travtävlingarna börjar på kvällen, givet tänkte jag då, och då blev det som det blev. Jag hade ljudet avstängt på min telefon också, jag har lite hobbyer som jag håller på med så jag hade satt telefon på ljudlös, säger han.

Takter upptäckte sin miss först när hans son kom in och berättade – och då hade det körts tre lopp.
– Då skäms man som en hund, och även om jag bara har 30 minuter till Jägersro så fanns det ingen anledning för mig att kasta mig iväg då. Jag trodde grabben drev med mig först, säger han.

Stjärnkusken berättar för Trav365 att han missat travtävlingar en gång tidigare, för cirka fem år sedan.
– Man får skratta åt sig själv, även om man så klart skäms. Det är en återkommande dröm man haft sedan dagen man tog ut kusklicens att man ska missa tävlingar och jag har hört flera kollegor som har samma sak, och så gör man det, säger han.

 

 

 

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);