”Tarzan” inför Nuncios start: ”Han kändes väldigt fin”

Nuncio laddar upp för en vinter i Frankrike.
På onsdag startar stjärnhästen på Solvalla och här berättar tränaren Stefan Melander om Nuncios form.
I förra veckan kände jag på Nuncio i ett rundbanejobb och han kändes väldigt fin, säger Melander till Travronden.

Senast Nuncio tävlade var i början på november – och då slutade det med seger på Bergsåker.
– Han är en fantastisk häst, det är grym häst. Jag kan knappt finna ord vilken underbar häst han är, sa Stefan Melander efter loppet.

Planen är att Nuncio ska vara med i Prix d’Amerique senare i vinter och nu har det återigen blivit dag för stjärnan att tävla. På onsdag startar han på Solvalla.
– Det var ett tag sedan han startade, men han har tränat på som vanligt förutom den veckan han var på Menhammar för att göra ett spermatest. I förra veckan kände jag på Nuncio i ett rundbanejobb och han kändes väldigt fin, säger Melander till Travronden.

Nuncio startar i Gösta Nordins lopp och ställs mot fem andra hästar. Nuncio startar från spår 3.
– Nuncio har sommarskor på sig nu och jag hoppas inte det kommer en halv meter snö eller så fram till onsdag, utan att han kan fortsätta ha sommarskor över den här starten. Jag hoppas han vinner loppet och framförallt känns som jag vill att han ska göra. Jag har inte bestämt något mer än fram emot onsdagens start, så vi får se vad som händer sedan. Det är ganska mycket som är öppet för dagen, säger Stefan Melander.

 

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);