”Tarzans” besked: Nuncio skippar franskt lopp – startar på Solvalla

Nuncio kommer inte att starta Prix du Bourbonnais i helgen.
Nu verkar det i stället bli ett lopp på Solvalla den 13 december – och formen är god.
Han känns kanonfin här hemma, säger Melander till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Stefan Melanders ursprungsplan var att starta Nuncio i Prix du Boubonnais på Vincennes till helgen, men så blir det inte. Stjärnhästen var och provbetäckte på Menhammar inför hans kommande karriär som avelshingst och det tog en vecka.
– Om han ska åka till USA så måste han ha gjort de testerna. De svaren var bättre än vad man kunde tänka sig, det var underbara svar på den biten, säger Melander.
Trav365:Varför väljer du det upplägget och inte Prix du Bourbonnais till helgen?
– Jag ska inte skryta upp min egen träningsanläggning, men det finns ingen bättre plats i världen att förbereda Nuncio på. Matchningen är det inget fel på, jag kunde inte göra så mycket annorlunda nu när han fick lov att spermatestas där på Menhammar. Han har tränat på och det var ju inte så länge sen han vann på Bergsåker, säger Melander.

Tanken är nu i stället att Nuncio ska starta Gösta Nordins lopp på Solvalla den 13 december. Förstapriset där är 100 000 kronor.

Vad som händer efter Gösta Nordins lopp är ännu inte klart.
– Vi tar det här först. Sen har han ju två B-lopp (förberedande lopp inför Prix d’Amérique) att gå i kvar. Det är ett på nyår med 2 100 meter med bilstart, sen Prix de Belgique där två veckor innan. Där ska han nog fan hinna starta. Alla vet ju hans kapacitet, om han är i ordning, säger Stefan Melander till Trav365.
– Han känns kanonfin här hemma.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!