Timo Nurmos ryter ifrån: ”Jag tycker det är onödigt och orättvist”

Readly Express har imponerat stort – och väntas bli ett av de stora svenskhoppen i Prix d’Amerique.
Det spekuleras redan nu kring vem som ska köra stjärnhästen – och det irriterar Timo Nurmos.
– Jag tycker det är onödigt och orättvist, säger stjärnhästens tränare till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

I slutet på januari är det dags för 2018 års upplaga av Prix d’Amerique på Vincennes i Frankrike – och Readly Express är enligt många den största svenskchansen, men vem som ska köra stjärnhästen är inte klart.
– Det är inte bestämt ännu vem som ska köra Readly Express i ett eventuellt PdA, och jag förstår inte varför alla börjar undra redan nu, säger Timo Nurmos till Trav365.

Och att det redan nu börjar spekuleras kring vem som ska köra Readly Express irriterar Timo Nurmos
– Jag tycker det är konstigt, och onödigt, och orättvist. Jorma (Kontio) har varit förstakusk på hästen hela tiden, Erik Adielsson har kört hästen i ett lopp, och Björn Goop i ett. Jag har inte ens pratat med varken Jorma eller ägaren, och jag måste prata med dom först vem som eventuellt ska köra honom. Jorma har kört hästen på Vincennes en gång tidigare och vann då, och det finns franska kuskar, och jag har också körlicens så även jag kan köra, säger Timo Nurmos och fortsätter:
– Om man kört Readly Express i nästan varje start så här långt och så börjar folk spekulera i andra kuskar, det tycker inte jag är rättvist. Det var ingen som spekulerade i vem som skulle köra Maharajah. Det viktigaste är att hästen är i ordning, det andra får vi ta sen, säger Nurmos.

Så här långt i år är Readly Express obesegrad. Han har startat fem lopp och har fem segrar.  Men några fler lopp i Sverige innan avresan till Frankrike blir det inte, meddelar Nurmos, som dock inte har bestämt när stjärnhästen ska göra sitt första lopp på fransk mark.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!