Tjänat 3 miljoner kronor – nu ska stjärnhästen starta i Tyskland

Diamanten slutar aldrig imponera.
Peter och Kent Forsbergs stjärnhäst har sprungit in över tre miljoner kronor under 2017 – och nu är han anmäld till ett lopp i Hamburg i oktober.
– Det har varit ett roligt år, säger Kent Forsberg till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Diamanten har vunnit sju av elva lopp den här säosngen och den senaste segern kom i torsdags då hästen vann på Örebrotravet.

Därmed har hästen vunnit drygt tre miljoner kronor den här säsongen och höjdpunkterna är vinsterna i Kungapokalen och Sprintermästaren.
– Det har varit ett roligt år, han har varit bra. Det är inget som man kunde förvänta sig på förhand, säger Kent Forsberg.

Men säsongen har dock inte varit perfekt. Man missade att anmäla stjärnhästen till Derbyt, som senare vanns av Cybel Lane och Johan Untersteiner, men missen är inget som tynger Kent Forsberg.
– Fel gör alla och går man och grämer sig över det, då får man gräma sig över hela livet, säger han.

Diamanten kommer att fortsätta tävla i höst och vinter. I oktober väntar ett lopp i Tyskland.
– Han är anmäld till ett lopp i Hamburg i början av oktober, sen finns det Breeders’ Crown och Solvallaserien. Han har stått över hela september, så han har fått en liten vila här nu, det var bra matchat av Robert. I vinter kanske det kan bli Frankrike, han har ju varit där förut, så det är väl inte omöjligt, säger Kent Forsberg till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!