Tråkiga beskedet: Kvällstävlingarna ställs in – ”Riktigt illa”

Här är ett tråkigt beskedet.
På grund av banförhållandena och vädret tvingas Bergsåker ställa in kvällens tävlingar.
Det är riktigt illa, vilket i och för sig säger sig självt i och med att vi är tvingade att ställa in tävlingarna, säger sportchefen Bert-Ola Månsson till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Det har varit riktigt tråkigt väder i stora delar av Sverige de senaste dagarna, så även i Sundsvall.

I början av veckan var det minusgrader och i dag har det varit plusgrader, vilket gör att Bergsåker tvingas ställa in kvällens tävlingar.
– Det är riktigt illa, vilket i och för sig säger sig självt i och med att vi är tvingade att ställa in tävlingarna. Det värsta kanske inte är banans beskaffenhet, även om den inte heller är bra, utan det är snarare en kombination. En kombination av banförhållandet, vädret och de klass II-varningar som är utfärdade i vårat område. För att kunna anordna tävlingar behöver de tävlande kunna ha en rimlig chans att komma till banan, men i nuläget innebär det hela en risk, säger Bert-Ola Månsson, sportchef på Bergsåker.

Beskedet om de inställda tävlingarna togs lite innan klockan 11 i dag.
– Vi ville gå ut med beskedet så snabbt som möjligt, så att inga ska behöva påbörja resan hit i och med de rådande förutsättningarna. Det är givetvis oerhört trist att behöva ta beslutet, men vi får se det positiva i det hela och det var väl att det ”bara” handlade om en dag med saxtävlingar. Vi verkar i Sverige och under höstkanten är vädret inte enkelt, vilket vi sett de senaste dagarna, säger Månsson till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!