Tråkiga beskedet: Sundins miljonhäst långtidsskadad

Här är ett tråkigt skadebesked.
Nimbus C.D, en häst som Mats Sundin är delägare i, är allvarligt skadad och blir borta flera månader.
– Som vi ser det blir det långvarig vila, det är en skada på gaffelbandet, säger delägaren Lennart Hovelius till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Travbibeln har tidigare skrivit om skadeproblemen för Nimbus C.D, en häst som den förra hockeystjärnan Mats Sundin är delägare i.
– Allt står inte riktigt rätt till med hans ben, men vi har inte hittat exakt vad det är som är fel. Vi ska göra en noggrann utredning nästa vecka, sa tränaren Peter Untersteiner till Travronden för en tid sedan.

Nu har man fått en tydligare diagnos – och det är inget roligt besked.
– Som vi ser det blir det långvarig vila, det är en skada på gaffelbandet. Just nu är Nimbus C.D. uppe hos veterinär Catarina Fischerström i Sundsvall och henne har vi stort förtroende för, säger delägaren i hästen Lennart Hovelius, som även är talesman för Stall Droad, till Trav365.

Hur lång tid det tar innan hästen är återställd är i dagsläget lite oklart.
– Något mellan tre och sex månader. Så är det med hästar, ibland är det fler dalar än toppar. Men det som såg så jäkla bra ut med kvalloppet han gjorde, plötsligt var vi ju uppe vid molnen – sen blev vi nedtagna på jorden igen. Nu får vi se vad som händer, det är rehab däruppe som gäller., säger Hovelius.

Nimbus C.D. har totalt under karriären sprungit in drygt tre miljoner kronor.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!