Tränaren efter anmälningsmissen: ”Det jobbigaste i min hästkarriär”

Miljonhästen Makethemark missar Svenskt Travderby.
Han är dock inte sjuk eller skadad, utan tränaren Petri Salmela missade att anmäla sin stjärna.
– Huvudvärken släpper inte, jag får nog säga att det här är det jobbigaste jag varit med om i min hästkarriär, säger han till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

Maharajah-sonen Makethemark kommer inte till start i Svenskt Travderby, trots att han förmodligen skulle ha varit en av favoriterna.

Men det handlar inte om någon skada eller sjukdom, utan helt enkelt om den mänskliga faktorn. Tränaren Petri Salmela missade att anmäla sin stjärna.
– Jag var 100 procent säker på att anmälningen var i morgon, något det normalt sett är om hästen ska starta onsdag nästa vecka. I måndags satt jag och jobbade med anmälningar men läste helt enkelt fel och tyvärr hade jag inte klickat i honom på förhand som man ofta gör, säger Salmela till Travronden.

Makethemark har under karriären vunnit 17 av 26 starter och totalt tjänat över 2,4 miljoner kronor. Och anmälningsmissen är något som tynger Salmela.
– Huvudvärken släpper inte, jag får nog säga att det här är det jobbigaste jag varit med om i min hästkarriär. Klart att det var jobbigt att tappa någon bra häst för många år sedan eller att man fick ta bort en lovande häst, men det här var det bara jag som kunde påverka, men man är bara människa, säger han.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

 

 

 

Se när Makethemark vann Håkan Wallner Memorial 2016: