Tränaren efter dopingbeskedet: ”Det var något av en chock”

Christian Lindhardts femåring Kelso har testats positivt för doping.
Detta efter en tävling i Berlin i november.
– 
Det var något av en chock när vi blev informerade om att Kelso testat positivt, säger Lindhardt till travservice.dk enligt Travronden.

Den danska tränaren Christian Lindhardt håller numera till i Tyskland. Den 15 november tävlade hans femårige häst Kelso i Berlin.

Efter loppet dopingtestades hästen och A-provet var positivt (kortison). Så här förklarar Lindhardt det hela.
– Det var något av en chock när vi blev informerade om att Kelso testat positivt. Det kom som en blixt från en klar kimmel och vi satte direkt igång en undersökning för att hitta orsaken till att hästen kunde testa positivt. Vi klurade ut att det var en kortisonsalva för behandling av sår. Den salvan användes på hästen under tre dagar, sista gången 16 dagar före han skulle starta. Produkten har 14 dagars karens. Därför har vi haft kontakt med producenten av salvan, för att berätta att man inte kan utesluta att salvan kan finnas i kroppen längre tid än 14 dagar, säger han till travservice.dk enligt Travronden.

Christian Lindhardt berättar vidare.
– Det är sådant här som jag som ansvarig för stallet fruktar ska ske. Därför är vi väldigt noga med att följa alla föreskrifter i stallet, när det kommer till medicinering och införsel i medicinjournaler, säger han.

 

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);