Tränaren efter tragiska dödfallet: ”Chockerande”

Efter segern på Jägersro i tisdags föll Wind Turbine ihop och hans liv gick inte att rädda.
Nu berättar tränaren Lars I Nilsson om sina känslor efter det tragiska dödsfallet.
– Boxen är tom och jag har blivit av med en kompis, säger Nilsson till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

Det var i tisdags som den hemska olyckan inträffade. Treårige Wind Turbine, med kusken Sebastian M Nilsson, vann ett lopp på Jägersro. Men cirka 300 meter efter målgången föll hästen ihop och dog.

Nu berättar tränaren Lars I Nilsson om sina känslor efter den tragiska olyckan.
– Boxen är tom och jag har blivit av med en kompis. Det är väldigt tråkigt och chockerande. Alla i stallet har förstås påverkats starkt av händelsen och jobbigast är det nog för Sebastian som körde hästen, säger Nilsson till Travronden.

Nilsson berättar vidare:
– Vi köpte honom på ”Luddes” auktion för två år sedan, allt arbete var nu gjort och det var dags att komma i gång och tävla. Han var en frisk och sund häst som aldrig varit det minsta sjuk av sig. Det är otroligt förvånande att något skulle hända just honom. Det fanns verkligen inte minsta föraning om det.

Wind Tribune ska obduceras framöver och då kan dödsorsaken fastställas, men enligt banveterinärens preliminära uttalande handlar det om en inre blödning.
– Om han hade varit sjuk skulle han aldrig vunnit loppet på det viset. Så det mest troliga är väl att det var någon större inre blödning, men vi får avvakta obduktionen innan vi kan dra några slutsatser, säger Lars I Nilsson.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!