Tränarna chockade alla – gick ut i strejk: ”Oroliga för vår sport”

Inför onsdagens omgång chockade Jägersrotränarna alla med att vägra starta sina hästar och gå ut i strejk.
Anledningen: De känner sig överkörda av Svensk Travsport, när det gäller tävlingsprogrammet för 2018.
Många beslut tas utan att vi över huvud taget får ge vår syn på saken, säger Jägersrotränaren Joakim Lövgren enligt Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Bara minuter innan onsdagens omgångs första avdelning skulle köras ställde sig tränarna vid sidan av banan – och strejkade. Något som aldrig hänt tidigare i trav-Sverige.

Joakim Lövgren förde tränarnas talan i TV12.
– Vi är oroliga för vår sport. Många beslut tas utan att vi över huvud taget får ge vår syn på saken. Gång på gång tas det beslut över våra huvuden. Förra veckan fick vi se ännu en gång exempel på ett sådant beslut. Vi är rädda om vår sport och vi måste sätta ner foten. Innan nästa övergripande beslut fattas vill vi tränare få ta del av och vara förankrade. Nu har de kört över oss. Förra veckans beslut var ju verkligen provocerande, säger Joakim Lövgren enligt Trav365.

Beslutet han syftar på är det nya tävlingsprogrammet för 2018, där Svensk Travsport bland annat beslutat att Solvalla skulle ta över tisdagen som ordinarie tävlingsdag, utan diskutera det med Jägerstrotränarna.
– Det är ett form av ett vapenskrammel. Det är ett sätt att visa att vi inte kan bli bemötta på vilket sätt som helst, säger Joakim Lövgren.

Så här bemöter Svensk Travsports sportchef Petter Johansson kritiken.
– Jag har faktiskt bara sett delar av det Jocke sa, det är så klart tråkigt att det har gått så långt. Det de säger får stå för dem. Jag tycker att de har mer att säga till om nu än för fyra år sedan. Vi har en dialog med ägare och travsällskap. Jag tycker att de har en väldigt stor chans att delta i en demokratisk verkan. Jag har aldrig varit med om det här, det är ingen som har pratat med mig, säger Johansson till TV12 enligt Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!