Travolyckorna vi aldrig glömmer

Tyvärr händer det då och då att kuskar och hästar skadar sig i olyckor på travbanan.
Och varje gång det händer är det lika tråkigt.
Här är tre travolyckor de senare åren som vi aldrig glömmer.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

Med tanke på hur många travlopp det körs runt om i världen händer det ändå relativt få allvarliga olyckor, men när de inträffar är det lika hemskt varje gång.

Här är tre olyckor de senaste åren som vi aldrig glömmer – och som vi hoppas vi slipper uppleva igen:

Dödsolyckan på Kalmartravet, 2016
I juli förra året inträffade en olycka 500 meter från mål i ett lopp på Kalmartravet. Flera kuskar gick i backen och Back In Business dog. Efteråt var kusken bakom Back In Business, Leif H Eriksson, förstås skärrad.
– Det värsta som kunde hända. En fantastiskt underbar snäll häst som precis vunnit provlopp på 1.15 och var på gång. Inte så kul det här, sa Leif H Eriksson till Expressen.

”En jäkla smäll – låg avsvimmad”
I slutet på juni 2010 inträffade en kollision på Rättviktravet – och efteråt utspelade sig otäcka scener. Kuskarna Örjan Kihlström, Hans R Strömberg och Per Lennartsson kastades i marken och blev liggande. Lyckligtvis klarade de sig undan utan allvarliga skador.
– Det var en jäkla smäll. Jag låg avsvimmad i ett par minuter efteråt. Jag tackar högre makter att jag hade en säkerhetsväst på mig, säger kusken Per Lennartsson till TT.

Fyra ekipage i olycka på Bergsåker 2016
I sista kurvan i ett lopp på Bergsåker i mitten på mars 2016 gick hästen Golden League omkull och flera ekipage bakom drogs med i fallet. Totalt var fyra kuskar inblandade i olyckan och en av dem, Elin Gustavsson, åkte på en hjärnskakning.
– Jag pratade med henne när hon låg på båren, hon kunde röra fötter och ben. Som jag förstod det kunde hon lika gärna brutit nacken i den kraschen, sa Gustavssons sambo Ulf Ohlsson till ltz.se enligt Trav365.

 

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!