Travprofil i rättstvist: ”Skickat till fel person”

Lutfi Kolgjini är indragen i en rättstvist.
Det gäller obetalda fakturor för spermatappning på
Raja Mirchi, som numera är avelshingst.
– Det har en mycket enkel förklaring. De har skickat fakturorna till fel person, säger Kolgjini till Kvällsposten.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Raja Mirchi var  mycket framgångsrik mellan 2009 och 2014 och totalt sprang han in 8,7 miljoner kronor. Hästen vann bland annat Ulf Thoresens Minneslopp, Svenskt Travkriterium, Svenskt Mästerskap och Prix Tenor du Baune. Efter karriären har Raja Mirchi varit avelshingst.

Mellan den 14 mars och
12 april var hästen hos Björkhaga Stuteri, och under de här veckorna gjordes elva tappningar och sperman skickades vidare till andra stuterier.

Men Björkhaga Stuteri har inte fått betalt och de har nu tagit ärendet till tingsrätten där de kräver Kolgjini på drygt 21 000 kronor plus ränta, kostnader hos Kronofogsmyndigheten samt ersättning för rättegångskostnader, enligt Kvällsposten.
– De är lite snurriga på Björkhaga Stuteri. De fakturorna ska inte gå till mig. De ska gå till den rättmätiga ägaren. Jag står inte ens som registrerad ägare men de har ändå skickat fakturorna till mig men det är inte jag som ska betala. De måste ställa sina fakturor till rätt person. Det är hur enkelt som helst, säger Kolgjini till tidningen.
– Vi har påtalat det här flera gånger, att fakturorna ska gå till ägaren och inte till oss men de verkar inte förstå det. Det är beklagligt att folk inte förstår hur saker och ting ska gå till, fortsätter han.

Kvällstidningen har även pratat med Carina Caster, stationschef på Björkhaga Stuteri, och enligt henne är det sagt att fakturorna ska gå till Kolgjinis bolag.
– Fakturorna har bestridits i sin helhet och vi har inte fått någon förklaring till varför. Därför har vi tagit det vidare för vi vill självklart ha betalt för det jobb vi utfört. Om fakturorna skulle ha gått någon annanstans så kunde han väl ha sagt det. Det hade varit världens enklaste sak för mig att kreditera och debitera någon annan i så fall. Och det borde ha varit världens enklaste sak för dem att ringa mig och säga att fakturorna kommit fel, säger Caster till Kvällsposten.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!