Trista beskedet: Stjärnan skadad – missar miljonloppet

Walner missar Hambletonian.
Storfavoriten är skadad och kommer inte till start i miljonloppet.
– Det är tungt, säger tränaren
Linda Toscano till Harnessracing.com

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

Den 5 augusti avgörs Hambletonian 2017, men med en dryg vecka kvar till storloppet står det nu klart att storfavoriten Walner inte kommer till start.
– Det är tungt, säger tränaren Linda Toscano till Harnessracings hemsida.
Efter senaste loppet blev han lite tjock i höger framben, vi kollade upp det och behandlade också. Det hela såg bra ut, vi joggade honom varje dag och han har varit hundraprocentig på benet, men så tränade jag några vändor och efter det jobbet var benet lite tjockt. Hade det varit ett lopp, hade vi kanske chansat, men nu handlar det om två heat. Han är för speciell för oss, så vi vill inte chansa, säger Toscano enligt Travronden.

Walner har ett imponerande facit i sin karriär. Hästen har vunnit 90 procent av sina starter – nio av tio lopp. Många trodde att han skulle ta sin tionde seger i början på augusti, men så blir det alltså inte.

Totalt under karriären har Walner sprungit in drygt 567 000 dollar, i dagens penningvärde motsvarande 4,6 miljoner kronor.

Med Walner skadad ökar chanserna för exempelvis Marcus M Melanders Long Tom att ta hem Hambletonianm där förstapriset är 500 000 dollar.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

 

Från Stanley Dancer Memorial tidigare i år:

https://www.youtube.com/watch?v=mvML-uo6EMc