Tuffa kritiken mot ST: ”Det känns orättvist och olyckligt”

Tävlingsprogrammet för 2018 är klart.
Då får ST kritik från David Zimmer, verksamhetsansvarig på Bodentravet
– Det är orättvist och olyckligt, säger Zimmer till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Under onsdagen blev tävlingsprogrammet för 2018 offentligt – och det är inga stora förändringar jämfört med hur det har sett ut i år. En ändring är dock att Solvalla har en fast tisdag.
– Solvallas tisdagar är den stora förändringen i tävlingsprogrammet. Vi hoppas och tror att det ska bli en bra tävlingskväll och ett lyft för banan. Till en början trodde både vi och banorna att det skulle påverka dem en hel del. Men jag måste säga att det blivit betydligt lindrigare för Axevalla, Eskilstuna och Jägersro, säger Per Wetterholm på Svensk Travsport till Travronden.

En som dock inte
gillar programmet för nästa år är Bodentravets David Zimmer.
– Det känns orättvist och olyckligt. Det är inte rimligt att vi i Boden bara ska ha 29 tävlingsdagar under ett år. Jag vet att man på ST gör allt som går för att pussla ihop tävlingsprogrammet efter de parametrar och riktlinjen som finns, men när det gäller oss hamnar man fel, säger han.

När Travronden ber honom utveckla sin åsikt svarar Zimmer så här:
– Våra lopp är nästan alltid fulla, vilket till stor del beror på många finska gäster. I måndags hade vi ett 60-tal startande ekipage från Finland. De flesta är ense om att många hästar i loppen är spelstimulerande samtidigt blir exempelvis konkurrensen väldigt tuff för våra B-tränare. Jan kan inte säga säkert, men risken är att fler och fler väljer att sluta som det är nu, säger Zimmer.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!