Untersteiner efter supersöndagen: ”Svårt att göra det mycket bättre”

Johan Untersteiner skrev historia i söndags.
Han blev den första travkusken att vinna tre Breeders Crown-finaler samma dag.
– Det är svårt att få det att gå så mycket bättre än vad det gjorde, säger han till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Johan Untersteiner, 33, hade karriärens bästa dag i söndags. Han vann tre av fyra Breeders Crown-finaler – vilket han är först i historien att lyckas med. För sina framgångar belönades Untersteiner med drygt fyra miljoner kronor.

Med lite distans till Breeders Crown-söndagen pratar stjärnan med Trav365.
– Det är svårt att få det att gå så mycket bättre än vad det gjorde, så kan man väl säga. Det var en sådan dag där allting flöt på, hästarna presterade, jag gjorde rätt beslut i loppen, och då några motståndare samtidigt inte var som bäst så stod jag där med tre segrar, säger han.

Han vann med Unrestricted, Cyber Lane samt Lars Marcussons Candy La Marc, men något större firande blev det inte.
– Man är rätt sliten efter en sådan helg, det är mycket ståhej med tävlingar och kalas och sådär, så man var ganska sliten på vägen hem. Det blev rätt lugnt, men jag ska fira med min personal senare i veckan.

 Som tränare har Untersteiner kört in 18,3 miljoner kronor i år och som kusk är motsvarande siffra 24,1 miljoner kronor, men trots framgångarna tänker 33-åringen inte luta sig tillbaka. Tvärtom.
– Verksamheten är fortfarande väldigt ny, och vi lär oss av våra misstag hela tiden, och jag tror vi kan göra saker och ting ännu bättre framöver, så både företaget och verksamheten kan bli ännu bättre. Man behöver hästarna också och där kanske jag har haft lite flyt så här i början med att få rätt hästar, det vet jag inte, men det känns väldigt bra runt stallet, teamet, hästägarna och intresset, säger Untersteiner till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!