Untersteiner om Huselius häst: ”Det här var det bästa hittills av honom”

Kristian Huselius Sauron Pil tog en enkel seger i Halmstad.
Vilket var hästens andra seger sedan han kom till Peter Untersteiner.
– Det här var det bästa hittills av honom, säger tränaren Peter Untersteiner enligt Trav365.


För drygt två år
sedan köpte den förre hockeystjärnan Kristian Huselius Sauron Pil, som inledde karriären med fem raka segrar.

Men utvecklingen har inte blivit vad Huselius hoppats på. Hästen blev skadad och var borta från tävlandet under två år, men började tävla igen i somras.

Och nu ser det ut som att Sauron Pil är på gång. I Halmstad under måndagen gjorde hästen sin femte start under Peter Unterseteiner – och det blev en enkel seger.
– Det känns som vi är på rätt väg, vi får se hur han tar det här loppet, men han höll ihop travet i dag. Det är en häst som borde starta på lördagar och hävda sig där, det är mina ambitioner, säger Peter Untersteiner enligt Trav365.

Segern var värd 20 000 kronor.
– Det här var det bästa av honom hittills, det är en häst som ger en sömnlösa nätter. Det finns kapacitet i honom men det har krånglat mycket och han har haft lite skavanker, och vi har haft svårt att få till honom. Det här var absolut ett steg i rätt riktning, säger Peter Untersteiner.

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);