Vann 150 000 kronor – och hyllas: ”En jättefin häst”

Nytt banrekord och 150 000 kronor i förstapris.
Volstead hade en bra kväll på Hagmyren.
– Vinner man gulddivisionen ur dödens så går det inte komma ifrån att det är en jättefin häst, säger kusken Johnny Takter

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!


E.J:s Guldsko på Hagmyren blev en
spännande duell mellan Magic Tonight, som vann Elitloppet 2015, och Stefan Melanders Volstead. Men det började bäst för den förstnämnde.

Magic Tonight, med glödhete Örjan Kihlström i sulkyn, tog ledningen, medan Volstead, och Johnny Takter, fick jobba från dödens. Men Volstead kämpade sig fram och över mållinjen var han före Magic Tonight.
– Han (Volstead) vann ju Sweden Cup på ett bra sätt, men jag misstänkte såklart att Magic Tonight var bra också med tanke på att Örjan körde så bestämt i ledningen. Så det var bra kul att få sätta dit den där, säger Johnny Takter enligt Trav365.

Segertiden blev 1.10,0 vilket är nytt banrekord. Förstaplatsen var värd 150 000 kronor, och efter segern hyllas Volstead av sin kusk.
– Vinner man gulddivisionen ur dödens så går det inte komma ifrån att det är en jättefin häst – även om han kan springa och kränga lite i svängarna, definitivt i andra spår. Men när han kommer in på rakorna så är han bra, säger Johnny Takter.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!