Värlsrekordhållaren sjuk – kan tvingas till operation

Ferrari B.R. satte världsrekord i maj tidigare i år.
Han underpresterade dock rejält i det norska derbyt den gångna helgen – och nu kan det bli operation.
– 
Han kommer att gå igenom en omfattande undersökning nästa vecka där ska titta i halsen på honom med en kamera, säger tränaren Per Oleg Midtfjeld till Equus enligt Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

I maj satte Ferrari B.R. ett imponerande världsrekord för fyraåringar. Hästen sprang i mål på 1.09,9a över 2100 meter på Jarlsberg.
– Han bara drog. Hästen blev pigg i överkant det första varvet, men han bara drog i väg själv. Hästen höll otroligt bra, det är en jävla häst alltså, sa tränaren Per Oleg Midtfjeld till Norsk Rikstoto enligt Travnet.se.

Därför var det inte konstigt att hästen var favorit i det norska derbyt i helgen, men där underpresterade världsrekordhållaren. Han galopperade, och blev sist i mål. Men det finns en anledning till det.
– Jag hörde från hans hals direkt efter galoppen. Han har aldrig haft några problem tidigare och jag förstod tidigt att något inte stod rätt till. Det gjorde också hästen för han tog inte i för fullt efter galoppen, säger Per Oleg Midtfjeld till Equus enligt Travronden.

Nu kan det bli tal om en halsoperation.
– Han kommer att gå igenom en omfattande undersökning nästa vecka där ska titta i halsen på honom med en kamera. Resultatet där avgör hur det blir gällande en eventuell operation, säger Per Oleg Midtfjeld

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

 

Se när Ferrari B.R. sätter världsrekord på Jarlsberg;