Vilades i nio månader – allt för att prestera på topp i miljonloppet

Global Trustworthy vilades i nio månader – allt för att vara på topp till Svenskt Travderby.
Nu hoppas Timo Nurmos vinna storloppet för fjärde gången.

– Han är där jag vill att han ska vara, säger Nurmos till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Timo Nurmos vann Svenskt Travderby första gången 2008 med Sahara Dynamite. Tre år senare upprepade han bedriften med Beau Mec och i fjol vann han med Readly Express. Nu går Nurmos för en fjärde gula kavaj.

Och det är Global Trustworthy som i så fall ska göra det för Nurmos. Hästen har vilat från tävlingsbannan i nio månader – från 25 september i fjol till 24 juni i år. Allt för att prestera på topp i dag.
– Han är där jag vill att han ska vara, och där jag hoppades att han skulle vara vid den här tidpunkten. Det här har som sagt varit det stora målet hela året, säger Timo Nurmos till Trav365.

I uttagningarna travade Nurmos häst i mål som tvåa bakom Cyber Lane.
– Han (Global Trustworthy) var mycket, mycket bra, han sprang under 1.07 sista 500 meterna senast men lyckades ändå inte vinna, det går inte att springa mycket snabbare än vad han gjorde. Jag har varit med i Svenskt Travderby många gånger och jag har aldrig varit med om att någon avslutat så snabbt som han gjorde, säger Nurmos, som är optimistisk inför storloppet i dag.
– Han var mycket, mycket bra, han sprang under 1.07 sista 500 meterna senast men lyckades ändå inte vinna, det går inte att springa mycket snabbare än vad han gjorde. Jag har varit med i Svenskt Travderby många gånger och jag har aldrig varit med om att någon avslutat så snabbt som han gjorde, säger Nurmos till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!