Vilken comeback, Readly Express

Inte en start på nio månader – men det märktes knappast på Readly Express.
Superhästen svarade för en imponerande årsdebut när han vann på Rättvikstravet.
– Det känns bra, mycket bra, säger tränaren Timo Nurmos till Travronden

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Snacka om mäktig comeback. Readly Express hade inte tävlat på nio månader, men när han väl gjorde årsdebut slutade det som vanligt – med vinst.

Han utmanades rejält
av Wild Honey i Henning Mårthans Minne på Rättvikstravet, men till slut var det Readly Express, med Jorma Kontio i sulkyn, som var den starkare av de två på upploppet.
– Det känns bra, mycket bra. Jag är inte förvånad över att han var som han var, för jag visste att han var i ordning nu. Det har varit en jättetuff avelssäsong för honom och det har varit mycket jobb bakom det här, säger Nurmos och utvecklar hur Readly Express haft det de senaste månaderna.
– Den här säsongen var tuffare än den förra. Det är skönt att den är över, och det verkar han tycka också. Han har varit mycket piggare de sista veckorna. Man pratar mycket om löphuvud på honom – det behöver alla omkring honom ha också. Skötare, tränare, hovslagare och ägare. Det är tufft med att planera allt och få ihop det med träning och betäckning och så vidare, säger Nurmos till Travronden.

Readly Express har så här långt vunnit 14 av 17 lopp i karriären och för segern i måndags belönades han med 100 000 kronor.

Timo Nurmos har inte bestämt var hans segermaskin ska göra nästa start, men han har tidigare berättat att Prix d’Amérique är det stora målet.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!