”Foppa” kan vinna nytt storlopp – ”firar med saft och bulle”

100 000 euro står på spel i Sprintermästaren i kväll.
En av favoriterna är Diamanten, som ägs av Peter Forsberg – och hockeylegendaren vet hur han ska fira om det blir seger.
– Kanelbullar och saft hemma i Örnsköldsvik, säger Forsberg till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

I kväll smäller det. Då är det äntligen dags för årets upplaga av Sprintermästaren på Halmstadtravet. En av favoriterna är Diamanten, som tränas av Robert Bergh och ägs av hockeylegendaren Peter Forsberg.

Diamanten vann Kungapokalen på Åby och har därefter fortsatt visa bra form. ”Foppa” tror att segerchanserna är ”bra” i kväll.
– Tuff spårlottning igen så bra att det bara är 8 hästar. Men självklart hoppas vi på en seger så man får bra spår i finalen, säger hockeylegendaren.

Skulle det bli seger i finalen vet Forsberg redan hur den ska firas.
– Kanelbullar och saft hemma i Örnsköldsvik med frun och alla ungar. Kent (pappa) är dock på plats och ser loppet live, säger han till Trav365.

En annan stor idrottsprofil som har en av de favorittippade hästarna i Halmstad är fotbollstränaren och tv-experten Hasse Backe, vars häst Dominion Beach, som körs av Örjan Kihlström, fick spår 7 i det tredje försöket.
– Har träffat Hasse och tycker han verkar vara en bra karl. Så helt allvarligt hoppas jag den blir tvåa, säger Forsberg.

Sprintermästaren är uppdelad i tre försöksheat, där de tre bästa, plus den bäst seedade fyran, går vidare till final. Segerpremien i försöksheaten är 125 000 kronor. Vinnaren i finalen får 100 000 euro.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!