Beskedet efter skrällsegern: Då tävlar Timoko igen

Timoko börjar återhämta sig efter Elitloppshelgen – och om två veckor får vi förhoppningsvis se tioåringen på banan igen.
– Planen är att starta i Kymi Grand Prix i finska Kouvola lördag den 17 juni, skriver kusken Björn Goop på Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Tomoko var hästen på allas läppar efter den gångna helgen. Den franske tioåringen chockade alla när han överraskande vann Elitloppet, före storfavoriterna Nuncio och Bold Eagle.

Till och med kusken Björn Goop var förvånad över att Timoko lyckades vinna det prestigefyllda loppet. Efter den tuffa helgen är Timoko nu hemma i Frankrike och vilar upp sig.
– Jag pratade med tränaren Richard Westerink i går och stämde av läget, allt är jättebra med hästen efter loppet och han verkar fortsatt väldigt fin, skriver Björn Gopp i en krönika som publiceras på Trav365.

Nu har teamet kring Timoko börjat planera framtiden och som det ser ut nu blir nästa start i Finland.
– Planen är att som de tre senaste åren starta i Kymi Grand Prix i finska Kouvola lördag den 17 juni, skriver Goop.

Efter segern i Elitloppet hade Goop inte kraft att fira, utan det blev en pizza på vägen hem till Värmland, men senare i år ska Goop åka till Frankrike för lite festligheter.
– I Timokos och Richard Westerinks hemby Escalans mellan Toulouse och Bordeaux hålls en årlig fest för Timoko, där tränaren bjuder alla i byn och den har jag lovat att komma till, skriver Goop i sin krönika.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!