Souloys advokat kritisk: ”Oerhört amatörmässigt ”

Fabrice Souloy dömdes till 15 års avstängning och 500 000 kronor i böter för doping.
Nu riktar hans advokat kritik över processen.

– Jag hoppas inte att domen är lika amatörmässig som handläggningen är i övrigt, säger Staffan Uvabäck till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

I går kom domen för stjärntränaren Fabrice Souloy från den norska Domskommittén – och det blev en hård sådan. Fransmannen fick 15 års avstängning och 500 000 kronor i böter efter att flera av hans hästar testats positivt för doping.

Nu kommer kritik
från Souloys advokat Staffan Uvabäck, som befann sig på semester i Frankrike när han fick beskedet att domen offentliggjorts.
– I samband med att förhandlingarna avslutades i Oslo för ett par veckor sedan så var det tydligt att dom skulle komma från såväl Domskommittén i Norge som Ansvarsnämnden i Sverige den 5 juli, jag ställer mig väldigt frågande till det här. Jag tycker att det är oerhört amatörmässigt skött, säger Uvabäck till Travronden.

Uvabäck säger
 till tidningen att han inte har hunnit ta del av domen, men att han kommer att uppmana Souloy att överklaga domen om ”han dömts för något annat än det strikta tränaransvaret.”
– Under mina 30 år i branschen har jag aldrig varit med om något liknande. Jag är inte van att hantera mål i domstolar som sköts på det här viset, säger advokaten till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!