Stjärnans ilska efter Hambletonian: ”Är förfärligt för sporten”

De hårda drivningarna blev en stor snackis efter Hambletoninan.
Nu ger sig den förre superkusken John Campbell in i diskussionen.
Det man såg under Hambletonian-dagen är förfärligt för sporten, skriver han till Trav24.no.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

Åke Svanstedt och Perfect Spirit vann Hambletonian, ett av världens största travlopp, men det mesta av eftersnacket har handlat om de hårda drivningarna och kritiken har varit hård.
”Det är inte bara några få kuskar heller. Och det är inte bara amerikaner utan också svenskar som använder sig av drivningar som de borde få spöstraff för”, skrev generalsekreteraren för Svensk Travsport Johan Lindberg.

Åke Svanstedt svarade på kritiken till Expressen.
– Vill man vinna lopp får man ta seden dit man kommer, sa han då.

Men nu kommer kritik mot de hårda drivningarna från ännu ett håll – och det ett namnkunnigt sådant. Det är den förre superkusken John Campbell, som har drygt 11 000 segrar under sin karriär, som nu yttrar sig i frågan.
– Det man såg under Hambletonian-dagen är förfärligt för sporten och jag kan försäkra er om att det varit starka reaktioner kring detta här också, skriver John Campbell till den norska travsajten Trav24.no enligt Trav365.

Campbell, som numera är ny president för Hambletonian Society vill nu att det ska bli förbjudet med så kallade ”enhandare” i hela USA.
– Jag förstår reaktionerna kring det som skedde på Meadowlands den helgen. Alla som såg hur ett par av kuskarna använde pisken borde vara bekymrade, skriver Campbell.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

Se Hambletonian 2017 här:
https://www.youtube.com/watch?v=fpydzB4UJ6s