Tarzans tuffa val kring Nuncio – ”Väldigt svårt att bestämma mig”

Det amerikanska stuteriet Hanover Shoe Farms vill köpa Nuncio.
Samtidigt vill tränaren Stefan Melander tävla med sin stjärna i Frankrike i vinter.
Jag har väldigt svårt att bestämma mig, säger han till Kanal 75.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Nuncio har inte haft någon lyckad säsong i år – och det spekuleras flitigt kring hästens framtid. Han har inte startat något lopp sedan den 24 juni (Rättvik) och för en tid sedan berättade tränaren Stefan ”Tarzan” Melander att det legendariska stuteriet Hanover Shoe Farms lagt ett bud på hästen.

Och det amerikanska stuteriet är väldigt angelägna om att köpa ”Tarzans” stjärna.
– Faktum är att stuteriet trycker på hela tiden och vill köpa Nuncio. Men jag har väldigt svårt att bestämma mig. Problemet med USA är att om vi säljer honom dit så måste han komma till USA före den 1 januari om han ska kunna bli godkänd som avelshingst där nästa år. Så är deras regler, säger Melander till Kanal 75.

Samtidigt är Melander väldigt sugen att tävla med sin stjärnhäst i Frankrike i vinter
– Men det finns flera alternativ och egentligen vill man ju allting. Jag har sagt flera gånger att det skulle vara jättekul att tävla med Nuncio på Vincennes eftersom han är så stark. Han har en fruktansvärd styrka. Vi tränar för Frankrike just nu och jag vill träna honom ett tag till innan vi startar. Han behövde ha ett litet break efter senast och jag har inte bestämt när nästa lopp blir. Som jag känner just nu vill jag köra i Frankrike eftersom han blev sjuk i fjol när vi skulle åka dit och det var därför vi satsade på att tävla ett år till nu, säger Melander.

Stjärntränaren funderar också på att åka till USA i höst.
– Sedan finns VM-loppet i slutet av oktober också. Åker vi dit och startar där så blir han ju kvar i USA som avelshingst. Vi har ett tag till att fundera innan vi behöver bestämma oss och jag känner att det finns mycket kvar i Nuncio. Han verkar fin hästen men det har krånglat lite i år. I fjol hade vi bra flyt men det har vi inte haft i år. Men vi tar dem sen, det är lugnt, säger Stefan Melander till Kanal 75.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!