Veterinärernas glädjebesked: ”De är otroligt positiva”

Delicious U.S. är fortfarande kvar på Veterinärhögskolan i Uppsala efter den akuta magoperationen.
Men nu kommer positiva besked.
Veterinärerna förstår ingenting, hur en häst kan vara så pigg när man öppnat hela buken, säger tränaren Daniel Redén till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Den senaste tiden har varit en berg- och dalbana för tränaren Daniel Redén. Hans superhäst Delicious U.S. var tvungen till en akut magoperation i mitten av veckan och det var oklart och hon skulle överleva. Men i fredags kom tränaren med glada besked då han promenerade med hästen och sedan twittrade.
” Inte ens jag förstår var får hon sin kraft ifrån”, skrev han.

Och nu kommer
ytterligare ett positivt besked.
– Veterinärerna är otroligt positiva Hon är en krigare utan dess like ska man veta. Veterinärerna förstår ingenting, hur en häst kan vara så pigg när man öppnat hela buken. Hon står och gnäggar när man kommer och vill bara ut och äta gräs. Dock kvarstår hennes ”vanliga” problem (har en kronisk magsjukdom sedan födseln) men nu har de satt in en ny medicin, får se om det kan hjälpa, säger Redén till Trav365.

Delicious U.S. är fortfarande kvar på Veterinärhögskolan i Uppsala.
– Hon får stå där till allt har lugnat sig, det får kosta vad det kostar vill, hon ska må bra innan hon lämnar. Bara på två-tre dagar nu har hon tappat 50-60 kilo, det går fort alltså. Hon är väldigt matglad nu, men får inte äta. Vi jobbar för att hon ska få ett normalt liv här hemma på gården. Jag ska se till att vi bygger ett fint stall till henne här på gården där hon ska få en kompis och ha det bra här i lugn och ro, få gå ute hela tiden, leva så bra som möjligt. Om hon kommer hem, det vill säga, men nu räknar jag med det, säger Redén till Trav365.

Den framgångsrike tränaren berättar att han har fått väldigt många mail och positiv respons de senaste dagarna, men samtidigt är det någon som har hört av sig och trott att teamet kring Delicious försökt ”kräma ur varenda krona ur henne”.
– De får tänka om. Hon har haft en kronisk magsjukdom sedan födseln, och jag tror att hon mått bra av att ha fått träna och tävla på. Det är verkligen ingen girighet från vår sida, jag vill verkligen förtydliga det för de som tvivlar, säger Redén.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!