Succétränaren efter miljonvinsten: ”Känns som en seger för Delicious också”

Andra raka segern i Hugo Åbergs Memorial för Propulsion.
Då passade tränaren Daniel Redén på att ägna en tanke åt sin opererade stjärnhäst Delicious U.S.
– 
Med allt som har varit så känns det här som en seger för Delicious också, säger Redén till Trav365.

Propulsion imponerade stort när han i tisdags vann miljonloppet Hugo Åbergs Memorial på det nya Europarekordet 1.08,1. Efter den strålande insatsen får stjärnhästen nu lite välförtjänt vila
– Ja, han ska få semester. Det enda loppet som kan bli aktuellt är Sundsvall Open Trot i så fall. Det är 2 100 meter, en distans som passar honom ännu bättre. Men det är ytterst oklart. Han kommer i alla fall laddas mot Frankrike sen, säger tränaren Daniel Redén till Trav365.

Redén berättar för sajten att han firade segern med ”en sådan där färdig räkmacka och en öl på hotellet” – och det är många som har hört av sig för att gratulera till den senaste framgången.
– Jag såg att jag hade 97 sms och jag började svara. Det är mycket nu, men jag är otroligt nöjd för varje sms jag får. Det har bland annat varit människor jag inte ens känner som har skickat, säger Redén.

De senaste veckorna har annars varit en berg- och dalbana för tränaren. Hans andra stjärna Delicious U.S. tvingades till en akut operation. Redén var ett tag orolig att han skulle förlora sin ögonsten, men hon är nu tillbaka på gården.

Efter Propulsions seger på Jägersro skickar Redén Delicious U.S. en tanke.
– Med allt som har varit så känns det här som en seger för Delicious också. Efter en vecka med lite stolpe ut så är detta lite plåster på såren, och mycket plåster på såren att Delicious mår bra igen. Det är maxat nu, säger Redén till Trav365.